Motorcross

MXGP Rookies: pech voor Wannes Van de Voorde

Pech blijft Wannes achtervolgen bij de MXGP Rookies academy in Nederland. Na de breuk, operatie en revalidatie aan zijn linker sleutelbeen in december was Wannes in de wolken dat hij toch nog op tijd hersteld was om mee te gaan op de 1ste stage met de MXGP Rookies in Spanje. Maar op dag 1 in Spanje kwam de motor van de Belgische jeugdkampioen tijdens de eerste 10 minuten van de opwarmingssessie naast het parcours terecht en viel hij op zijn rechter sleutelbeen.

Meteen was duidelijk dat Wannes veel pijn had en in het ziekenhuis bleek inderdaad zijn rechter sleutelbeen gebroken te zijn. De dag nadien zijn de ouders hem gaan ophalen in Barcelona en teruggevlogen naar België. Op maandag 16 januari werd hij dan voor een 2de keer geopereerd. De breuk bleek complex en verdraaid en Wannes heeft er duidelijk meer pijn en last van dan van de breuk aan zijn linker sleutelbeen.

Ook mentaal was dit voor Wannes een zware klap. De kerst op de taart van het MXGP Rookies project, de stages in Spanje waar Wannes het meest van al naar uitkeek vielen volledig in het water.

Toch probeerden iedereen hem aan te sporen om de moed niet op te geven en de dag na de operatie ging hij al terug naar Papendal omdat er geen betere plek kon zijn op dat moment met een goed team van fysiotherapeuten, fysieke trainers en natuurlijk de andere Rookies.

Volg het MXGP Rookies avontuur van Wannes via volgende blog: https://vandevoordewannes.wordpress.com/category/geen-categorie/

Partners

Back to top button