Algemeen

Project ‘Het Geheugen van de Sport’

In het Sportimonium (www.sportimonium.be), hét Belgische en Olympische museum van de sport en de bewegingscultuur, staat het Belgische sporterfgoed centraal. De rijke collectie omvat naast souvenirs van bekende sporthelden ook unieke collectiestukken en kunstvoorwerpen uit ons nationale sportverleden (affiches, toestellen, …). Als erkend museum stelt het Sportimonium zich tot doel om dit sporterfgoed te bestuderen en bekend te maken aan een ruim publiek.

Het project ‘Het Geheugen van de Sport’ wil in de eerste plaats het Belgische sporterfgoed in kaart brengen. ‘Worden er nog ergens oude documenten of clubfoto’s bewaard?’, ‘Heeft er nog iemand truitjes of trofeeën van weleer in zijn bezit?’; het zijn maar enkele vragen waar ze een antwoord op proberen te vinden.

Daarnaast hopen ze met deze campagne de vele sportclubs in België warm te maken om zelf aan de slag te gaan met de rijke geschiedenis van de eigen vereniging. Zij willen de federatie en de clubs hierbij helpen en adviseren opdat de vaak unieke sporen uit het verleden nog lang kunnen worden bewaard. Ze ondersteunen daarom kleinschalige projecten (vb.: (foto)tentoonstelling, publicatie, (sport)evenement, …) rond het verleden van de sport en de clubs.

Voor meer info:

Bregt Brosens – Projectleider Sportimonium
Tel: +32 (0) 15 618 222
E-mail: Bregt.Brosens@sportimonium.be>

Partners

Back to top button