Motorcross

De BMB lanceert de Belgian Masters of Motocross

Op initiatief van haar nieuwe voorzitter, Olivier Rougraff, lanceert de BMB de “Belgian Masters of Motocross 2017”. Dit nieuwe kampioenschap zal over 2 wedstrijden worden verreden en zal het Belgisch kampioenschap zijn voorbehouden voor de beste motorcrossers in België.

"Ons doel is inderdaad om de beste Belgische rijders te kunnen zien strijden voor de nationale titel tijdens 2 kwaliteitsvolle wedstrijden op mooie circuits in België”, aldus Olivier Rougraff.

“Door het aantal wedstrijden tot 2 te beperken, rekenen we op de aanwezigheid van alle Belgische WK rijders. Bovendien hopen we de beste inters van de liefhebbersbonden te kunnen aantrekken. Een deelnemersveld met onze WK rijders Jeremy Van Horebeek, Clement Desalle, Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Damon Graulus, Brent Vandoninck,… aangevuld met waardevolle rijders zoals Steve Ramon, Jens Getteman, Jeffrey Dewulf, Kristof Salaets, Yentel Martens, Dennis Verbruggen, Jurgen Wybo, Steve Seronval, Kevin Fors, Jeremy Delincé, Nick Triest, Andy Truyts, Sven Breugelmans, Thomas Vilvorder, David Segers, … zou de interesse voor de motorcross in België een nieuwe impuls kunnen bezorgen.”

“Ik ben dan ook erg blij vandaag te kunnen aankondigen dat de Belgian Masters of Motocross 2017 zal worden samengesteld uit een wedstrijd georganiseerd op 13 en 14 mei 2017 in Nismes en een andere wedstrijd op 29 en 30 juli 2017 in Gooik-Kester. “

De wedstrijd In Nismes zal in principe plaatsvinden op het prachtige circuit ‘Saint-Joseph’. De wedstijd georganiseerd door AMC De Toekomst Dworp zal plaatshebben op een nieuwe site in Gooik waar de club over een heuvelachtig terrein van 13 ha beschikt.

De wedstrijden zullen over 2 dagen verspreid worden. Op zaterdag zullen de rijders van de categorieën Nationalen en Inters deelnemen aan een kwalificatie wedstrijd MX1 en MX2 om zich te kwalificeren voor de wedstrijden Belgian Masters MX1 of Belgian Masters MX2 ’s zondags. De WK rijders zullen automatisch gekwalificeerd zijn. De buitenlandse rijders kunnen eveneens deelnemen maar enkel de Belgische rijders zullen de nationale titel kunnen bekomen.

Het programma op zondag zal worden afgesloten met een finale ‘Supermaster’, waarbij de beste rijders MX1 en MX2 rijden om een interessante prijzenpot. Zo bekomt de winnaar 7000 EUR, de tweede 5000 EUR, de derde 3000 EUR, de vierde 2000 EUR en de vijfde 1000 EUR.

De organisatoren zullen een beroep doen op de firma Choup Events van Dhr. Edmond Detry om dit nieuwe kampioenschap te promoten. Onderhandelingen met TV-zenders en diverse potentiële partners zijn momenteel aan de gang.

Hieronder vind je het minimale programma dat wellicht nog zal worden aangevuld met een ‘Motorcross Legends’ wedstrijd.

1ste dag:

  • Training en 2 wedstrijden Cup MX1 (Juniors/seniors/experts)
  • Training en 2 wedstrijden Cup MX2 (Juniors/seniors/experts)
  • Training en 1 kwalificatiewedstrijd MX1 (nat/inters)
  • Training en 1 kwalificatiewedstrijd MX2 (nat/inters)

 

2de dag:

  • Training en 2 wedstrijden Cup 125 (beloften/nat 125)
  • Training en 2 wedstrijden Jeugd
  • Training en 2 wedstrijden Belgian Masters MX1
  • Training en 2 wedstrijden Belgian Masters MX2
  • Finale Supermaster MX1+MX2

 

Partners

Back to top button