Algemeen

Overlijden van Jean-Claude Busine

De Royal Mons Auto Moto Club deelt ons het overlijden mee van hun erevoorzitter, Dhr. Jean-Claude Busine. Hij overleed op 9 januari op 85-jarige leeftijd. Jean-Claude was alom gekend in de motorsportwereld. Hij was een bekende trial, motorcross, enduro en snelheidsrijder, jarenlang voorzitter van de Royal Mons Auto Moto Club en ex-lid van de Raad van bestuur en de sportcommissie van de BMB.

Jean-Claude reed zijn eerste wedstrijd als trial piloot bij de juniors kl. cil. in Schaarbeek op 17 april 1955 op een Ariel en werd er meteen 2de. Zijn eerste overwinning behaalde hij in Linkebeek op 27 november 1955 op een FN. Hij nam meestal deel aan trial wedstrijden maar reed ook regelmatigheidswedstrijden zoals o.a de 24 uren van Schaarbeek. Maar ook als motorcrosser kon hij zijn mannetje staan en dit zowel bij de juniors, de seniors als bij de inters 250cc.

In de snelheid slaagde hij er zelfs in om kampioen van Belgie (1964) te worden bij de juniors 50cc. Zijn loopbaan als rijder sloot hij met een 6de plaats af tijdens de trial van Nijvel op 19 november 1967  hoewel hij in 1973 ook nog 2 maal deelnam aan endurowedstrijden. In totaal behaalde hij 19 overwinningen en 81 keer een uitslag in de top 3.

Als clubvoorzitter was hij de drijvende kracht achter de Motocross wedstrijden in het 'bois brûlé' van Mons en de internationale trial wedstrijden in Hyon. In beide disciplines organiseerde hij WK wedstrijden.

Vermelden we tenslotte ook nog zijn passie voor oude leger voertuigen (zie interview van de regionale TV zender Telemb uit 2015: http://www.telemb.be/cuesmes-deces-de-jean-claude-busine_d_20165.html)

We betuigen onze innige deelneming aan de familie en de leden van Royal Mons Auto Moto Club.

Foto's: archief BMB

Partners

Back to top button