Snelheid

Xavier Siméon met TASCA Racing Scuderia Moto2 in 2017

Het Team TASCA Racing Scuderia Moto2 en Zelos/Classic21-coureur Xavier Siméon hebben deze vrijdag een overeenkomst ondertekend voor het volgende Moto2-seizoen. De 27-jarige Zelos/Classic21-coureur zal in 2017 voor het veelbelovende team TASCA Racing Scuderia Moto 2 rijden. Door met TASCA in zee te gaan komt Xavier Siméon weer op de competitieve Kalex 2017 uit.
 
Het tekenen van het contract opent voor de Belgische Zelos/Classic21-rijder nieuwe bemoedigende perspectieven voor het volgende seizoen. Het Team TASCA Racing Scuderia Moto2 (geleid door Enrico Tasca) en Zelos zijn zeer enthousiast over de overeenkomst.
 
Xavier Siméon, Moto2-rijder:

“Ik ben zeer tevreden om voor het TASCA-team te hebben getekend. Enrico Tasca, de chef-mecanicien, heeft veel belangstelling getoond om mij in het team op te nemen.
“Het team heeft ook besloten op technisch niveau een enorme stap te zetten door in 2017 te kiezen voor een Kalex 2017- vandaag duidelijk de meest competitieve motor in Moto2.
“Ik zal er hard aan werken om volgend jaar opnieuw mijn beste niveau te halen en om samen met een technisch competente equipe weer te kunnen meestrijden om de podiumplaatsen.”
 
Enrico Tasca, teammanager TASCA Racing Scuderia Moto2

“We zijn heel blij een nieuw seizoen te kunnen beginnen met een groot coureur als Xavier Siméon. We hebben grote ambities voor het seizoen 2017 en om die reden hebben we besloten een echte kampioen aan te trekken. Hij zal bij ons kunnen profiteren van de beste technische oplossingen die hem zullen toelaten te strijden aan de kop van het klassement.”
 
Freddy Tacheny, CEO van Zelos:

“De handtekening van Xavier onder het contract van het team van Enrico Tasca is uitstekend nieuws, zeker na een 2016 dat erg moeilijk was. We hadden een contract voor twee seizoenen met QMMF, maar we hebben in de loop van het seizoen onverwacht vernomen dat ze met het Moto 2 project wouden stoppen na dit seizoen.. De motivatie van het team leed eronder en dat leidde tot tegenvallende resultaten.

“Ik ben dus heel tevreden dat we die pagina kunnen omslaan en dat we samen kunnen werken met Enrico Tasca, die elk jaar vooruitgang boekt in de hiërarchie van Moto2. Het Italiaanse team rekent er duidelijk op om volgend jaar met de Kalex 2017 een belangrijke rol te kunnen spelen. Het team wilde Xavier als rijder en Xavier wilde met het team werken. Die animo aan beide zijden laat toe om tot uitstekende resultaten te komen. “Bovendien keert Xavier terug naar Kalex, een motor die perfect past bij zijn rijstijl. Na een wat de resultaten betreft tegenvallend 2016, ziet het volgende seizoen er voor Xavier al veelbelovend uit. “Bij Zelos koesteren we grote ambities en hebben we er veel zin in.”

Persbericht: Zelos

Partners

Back to top button