Snelheid

Dodelijk ongeval Batlle of the lowlands Zolder

Gisterennamiddag in de afdaling van de Sacramentsheuvel op het circuit van Zolder, gebeurde er een zwaar ongeval tijdens de opwarmronde van de tweede reeks Supersport waarbij meerdere rijders betrokken waren. De supersport Junior rijder, Bernard Parys (25) van KV Ostend Motorsport, werd afgevoerd naar het Jessa ziekenhuis van Hasselt. Daar is hij bezweken aan zijn verwondingen. Zijn teammaat Arne De Wintere werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis in Genk.  De Supersportwedstrijd werd onmiddellijk stilgelegd en daarna afgelast.

De koersdirecteur, Dhr. Kurt Vanborm legt uit: "Het was een heel onschuldige val. De rijders haakten in elkaar en smakten één voor één tegen het asfalt. We hebben de beelden al zeker dertig keer bekeken, maar we begrijpen het nog steeds niet. Slechts één ding is zeker: niemand treft schuld aan dit spijtige ongeval."

De voorzitter, de secretaris-generaal, de leden van de Raad van bestuur en de officials van de Belgische Motorrijdersbond betuigen hun innige deelneming aan de familie van Bernard.

Partners

Back to top button