Snelheid

De Black Knights onder de Toscaanse zon

De Grand Prix van Italië dit weekend zal een bijzonder tintje hebben voor Xavier Siméon, maar voor Livio Loi is racen in Mugello altijd apart. De Limburger barst van de motivatie om zich te laten zien in z’n land van herkomst. Xavier voelt zich dan weer almaar beter in het zadel van de Speed Up en zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Livio Loi: “Niets dan goede herinneringen aan Mugello”

De Italiaanse Grand Prix is altijd bijzonder voor Livio Loi: hij kan zijn afkomst nu eenmaal niet verloochenen en is dan ook dubbel gemotiveerd naar Toscane afgezakt.
In Le Mans had onze landgenoot zich al laten opmerken in de vrije trainingen en sloot hij de wedstrijd af op een mooie elfde plek. Er is niet veel nodig om vooraan te kunnen meestrijden met de toppers.

“Ik heb alleen maar goede herinneringen aan Mugello. Ik heb er gewonnen in het Italiaanse kampioenschap en behaalde er altijd prima resultaten in de Moto3. Het is een erg complex circuit met veel veranderingen wat het ritme betreft. Fysiek uitputtend ook, want je hebt nooit tijd om te rusten. Het is bovendien van cruciaal belang om de juiste afstelling te vinden als je snel wil zijn. Ik kan amper wachten op de eerste vrije trainingen.”

Xavier Siméon : “Ik leg mezelf niet de minste druk op voor de kwalificatie.”

Tijdens de fel betwiste wedstrijd in Le Mans kon Xavier Siméon, vertrokken vanaf de zevende startrij, net geen aanspraak maken op een top tien-finish. Dit weekend wil hij in Mugello, op een van zijn favoriete circuits, zijn uitstekende prestaties in de races verzilveren met een navenant resultaat.

“Mugello is een prachtig circuit, wellicht een van de mooiste op de kalender. Vorig jaar reed ik er een erg goeie race en eindigde als zesde. Dit seizoen is elke omloop, met de Speed Up, echter enigszins nieuw voor mij. Ik kan me met andere woorden niet baseren op de afstellingen van vorig jaar, wat niet wegneemt dat ik de GP vol vertrouwen tegemoet zie. In Le Mans heb ik dankzij m’n agressieve aanpak een mooie inhaalrace gereden. Uiteraard was die elfde plek niet waar ik aanvankelijk voor had getekend, maar dit was te wijten aan m’n slechte kwalificatie. De verhouding tussen m’n startpositie en uiteindelijke resultaat is dan wel heel goed momenteel, toch moet ik er alles aan doen om een betere plek op de startgrid te versieren. Niet dat ik mezelf nu meer druk wil opleggen tijdens de kwalificatie. Ik ben me ervan bewust dat de aanpak van de race zal afhangen van m’n kwalificatietijd, maar ik heb al vanin het begin van het seizoen bewezen dat ik steevast het goede ritme te pakken krijg in de wedstrijd en elke zondag regelmatige tijden kan draaien.”

De race wordt zondag vanaf 12u10 rechtstreeks uitgezonden op La Deux (RTBF).

 

Partners

Back to top button