Motorcross

AMC De Toekomst verkent nieuw parcours in Gooik

Op de regionale TV-zender, Ring TV, kan je een reportage bekijken van de verkenning van het nieuwe motorcross circuit in Gooik-Kester. Parcoursbouwers, clubrijders en bestuur van AMC De Toekomst Dworp, de organisatie achter de motorcross op de Kesterheide in Gooik, hebben afgelopen maandag de velden verkend waar straks het nieuwe crossparcours komt. Dat ligt op zo'n 200 meter van het oude.

Op 18 september organiseert AMC De Toekomst de vernieuwde cross op de Kesterheide. Want op het vlakbij gelegen oude legendarische parcours mag niet meer gereden worden na een dispuut met Natuurpunt. “De echte Kesterheide zal nooit te evenaren zijn. Maar als we de mogelijkheden benutten die we hier aangeboden krijgen, dan zullen we zeer dicht in de buurt komen”, vertelt ons Ivan Vogeleer, de nieuwe voorzitter van AMC De Toekomst Dworp.

Pluspunten zijn de openheid van het gebied en de hoogteverschillen. Vanop heel wat plekken heb je bovendien een overzicht over een groot deel van de toekomstige omloop. “Net als op de Kesterheide hebben we ook hier een natuurlijk reliëf. En dat gaan we ook benadrukken in het parcours. We gaan dus niet wanhopig springschansen moeten plaatsen zoals we dat iedere week in de GP’s zien”, aldus parcoursbouwer Wim Vanderheyden. Een verkenning van het parcours krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.

Link video Ring TV: http://www.ringtv.be/sport/amc-de-toekomst-verkent-nieuw-parcours-op-kesterheide-gooik#.VyD3DkhMv9o.email

 

Partners

Back to top button