Belgian Endurance-cross (BEX)

De BMB lanceert de Belgian Endurance-Cross (BEX)

Tijdens een vergadering met de organisatoren van de off-road endurance wedstrijden (‘RMT’) op 12 april ll., werd er beslist een nieuw Belgisch Kampioenschap in het leven te roepen, de ‘Belgian Endurance-Cross’ (BEX).

Het betreft een kampioenschap die de deelnemers de mogelijkheid biedt gedurende een lange tijd te rijden op een circuit langer als een motorcross omloop (tussen de 3 en 10 km) in een team van 2 rijders. De start is van het type ‘Le Mans’ wat steeds een mooi spektakel garandeert. Voor dit eerste jaar kunnen we reeds 6 wedstrijden aanbieden!

De opening van dit nieuw officieel kampioenschap zal plaatsvinden in Frasnes-lez-Anvaing (Saint-Sauveur) op 7 en 8 mei met een endurance van 3 uur. De volgende wedstrijd gaat door op 9 en 10 juli op het prachtige circuit van Saint-Joseph in Nismes met een endurance van 3 uur op zaterdag en 4 uur op zondag. Een nieuwe wedstrijd werd op de BMB kalender toegevoegd in Salet-Warnant met een endurance van 4 uur op 20 en 21 augustus georganiseerd door AMC Sambreville.  RMC Pierreux zal op 17 en 18 september de voorlaatste wedstrijd organiseren in de Shanks groeve van Mont-Saint-Guibert. De finale van de BEX zal plaatsvinden op 25 september in Suzannecourt in Noord-Frankrijk georganiseerd in samenwerking met de FFM en hun lokale club (info volgt nog later).

De BEX is voorbehouden aan rijders in het bezit van een BMB jaarvergunning motorcross, enduro of supermoto. De rijders die wensen deel te nemen met een vergunning 1 manifestatie zullen ook welkom zijn maar behalen geen punten voor het kampioenschap.

Er worden drie categorieën voorzien, de categorie BEX1 (motorfietsen 2T van 100 tot 125cc en 4T van 100 tot 250cc), de categorie BEX2 (motorfietsen 2T van meer als 125cc en 4T van meer als 250cc) en de categorie BEX Vintage (oude motorfietsen met luchtgekoelde motor en trommelremmen). Voor deze laatste categorie zal er een aparte wedstrijd van 1 uur op het programma worden voorzien. Indien een ploeg twee motorfietsen van verschillende klassen (BEX1 en BEX2) gebruikt, zal deze ploeg worden gerangschikt in de hogere klasse. De cross en enduro machines zullen worden aanvaard.

Het volledige reglement van de Belgian Endurance-Cross zal weldra worden gepubliceerd op de BMB website.

Meerdere organisatoren hebben tevens een uitgebreid nevenprogramma voorzien, ondermeer voor de jeugd (kids) en/of quads en/of een klasse Evo (pré 1991).

Wenst u deel te nemen aan dit nieuwe kampioenschap. Regel dan snel je inschrijving voor de eerste wedstrijd via de volgende link: http://www.dirtracingsupply.be/mxfrasnes/nl/subscription.htm

Raadpleeg ook de volledige kalender via volgende link: http://www.fmb-bmb.be/nl/content/next-events?tid[]=462

Partners

Back to top button