Motorcross

Alles wat u moet weten over de opening van het Motorcross seizoen in Moerbeke-Waas

Zondag is het dan eindelijk zover, de start van het Belgische motorcross seizoen in Moerbeke-Waas. Organisator MC Scheldeland heeft het circuit tegen de Achterdreef in Moerbeke-Waas in optimale omstandigheden kunnen opbouwen. De omloop is ongeveer 1.600 m lang met zes springschansen, waarvan 2 tafelbergen. De weersvoorspellingen zien er goed uit zodat zowel het circuit als de de parkings er droog zullen bijliggen.

Op zaterdag wordt er reeds tussen 14 uur en 17u30 de mogelijkheid voorzien om vrij te trainen. Op zondag starten de officiële oefeningen om 8u15. Alle BMB categorieën komen in Moerbeke-Waas in actie en alle reeksen komen in aanmerking voor het Belgische kampioenschap.

De toeschouwers zullen kunnen genieten van drie reeksen van 20 minuten met de beste internationale rijders achter het starthekken.  Er wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt voor de BMB vergunninghouders Inters MX2. Op de onderstaande deelnemerslijsten staan er een aantal GP vedetten die zonder twijfel garant zullen staan voor spannende races. We denken dan in de eerste plaats aan WK leider Jeffrey Herlings die het op zijn KTM MX2 motor moet opnemen tegen de rijders van het IceOne Husqvarna Factory Racing Team. Christophe Charlier was afgelopen zondag één van de smaakmakers tijdens het ONK in Axel en ook Max Nagl zal ongewijfeld sterk voor de dag komen.

En de Belgen?

Een hoop gekwetsten in het Belgische GP kamp: Clement Desalle, Ken De Dijcker, Julien Lieber en Jens Getteman liggen allemaal in de lappenmand. Wel aan de start en zeker mee voorin te vinden zijn ex-wereldkampioen Steve Ramon, Yentel Martens en Jeffrey Dewulf die de week nadien ook meerijdt in de MXGP van Valkenswaard. Daarnaast denken we ook nog aan Kevin Wouts die heel sterk voor de dag kwam tijdens de voorjaarswedstrijden. Onze MX2 toppers Brent Vandoninck en Damon Graulus worden uiteraard ook vooraan verwacht.

Zijspannen

Jan Hendrickx kan zondag op zoek naar de basis voor een eventuele vijfde (!) Belgische nationale titel in het zijspancrossen. De zwaarste concurrentie zal waarschijnlijk uit Belgische hoek komen, met de comeback van Ben Adriaenssen-Kaspars Stupelis, de herenigde tandem Jason Van Daele-Tim Smeuninx, en de jonge Marvin Vanluchene met zijn nieuwe co-piloot, de Let  Haralds Kurpnieks.

Jeugd

Wie wil te weten komen hoe de toekomstige generatie eruit zal zien doet er goed aan om ook de wedstrijden van de jeugd (85cc) en beloften/nationalen 125 te volgen. Benieuwd welke jonge talenten we dit jaar mogen verwachten…

Info en timing: klik hier

 

DEELNEMERSLIJSTEN

Inters Open

Nr Naam – Nom Nat Merk – Marque
10 CAMBRE JILIANI BEL KTM
11 RAMON STEVE BEL Suzuki
12 DEWULF JEFFREY BEL Yamaha
17 SALAETS KRISTOF BEL Kawasaki
18 VANDERSTRAETEN MIKE BEL TM
20 MARTENS YENTEL BEL Husqvarna
42 BAKENS ROBIN BEL Kawasaki
44 VELKENEERS MICHAEL BEL TM
53 VAN DONINCK BRENT BEL Yamaha
55 HAGE STEFAN NED KTM
57 PLESSERS MATHIAS BEL KTM
71 GRAULUS DAMON BEL Honda
77 JASIKONIS ARMIN LET Kawasaki
81 SILLIEN ROY BEL Suzuki
91 DELEERSNYDER JAIMY BEL Yamaha
102 SIKYNA RICHARD SVK KTM
112 NAGL MAX GER Husqvarna
114 FOLKERS RICK NED Suzuki
116 BRADLEY COX NZL KTM
122 MEIJER TOM NED Yamaha
123 KARLSSON ANDREAS SWE  
131 GIJSBERTSEN MIKE NED Husqvarna
146 POOTJES DAVY NED KTM
147 SIHVONEN MIRO FIN KTM
193 BENGTSSON JONATHAN SWE KTM
194 SATINK RICK NED Husqvarna
275 ROOSIORG HARDI EST KTM
302 STRYDOM DAMON SA Kawasaki
323 CHARLIER CHRISTOPHE FRA Husqvarna
411 KAHRO ERKI  EST KTM
430 MALIN VALTTERI FIN KTM
441 KOUWENBERG NICK NED Honda
747 JERE HAAVISTO FIN Husqvarna
820 WIEMANN DENNIS GER Husqvarna
841 HERLINGS JEFFREY NED KTM
940 MATTSSON JONATAN SWE  

Inters MX2

Nr Naam – Nom Merk – Marque
5 GENOT CYRIL KTM
13 HEBETTE JORDAN KTM
15 WOUTS KEVIN KTM
21 VANDUEREN KENNY KTM
31 NATZKE JOSIAH KTM
36 KONINGS ROB KTM
37 BOOT MARK KTM
46 ROOSE MIKE Yamaha
61 EYTHOR REYNISSON Kawasaki
73 POLAIN DYLAN Yamaha
74 HEYLEN YANNICK KTM
76 CARLIER JENS Yamaha
95 GROBBEN CEDRIC KTM
97 ENGELEN MAX KTM

 

Partners

Back to top button