Motorcross

Frankrijk, we zijn er klaar voor!

De Red Knights zijn klaar voor hun zegetocht naar Frankrijk! Team manager, Joel Smets, zorgt momenteel voor de optimale voorbereiding van zijn troepen. Vergeten we ook niet de talrijke medewerkers van Team Belgium die instaan voor de goede ontvangst van het Belgisch legioen. Zij zullen zich immers moeten laten gelden tussen de te verwachten massa Franse toeschouwers in Ernée. Het Franse team met wereldkampioen Romain Febvre, Gautier Paulin en Marvin Musquin vertrekt dan wel als topfavoriet maar de druk van de andere concurrenten voor de titel zal groot zijn, zeker deze van onze Red Knights!

Maar ook de Amerikanen zullen gemotiveerd zijn. Al sinds Lommel in 2012 moesten zij de Chamberlain trophy afstaan. De ervaren Justin Barcia komt met twee jonge talenten, Jeremy Martin en Cooper Webb naar Ernée. Webb liet al tijdens de laatste MXGP in Glen Helen zien wat hij in zijn mars heeft.

Een andere belangrijke concurrent voor de eindzege is het Britse team met Shaun Simpson en Max Anstie. Anstie heeft een indrukwekkend seizoenseinde achter de rug. De derde rijder is KTM piloot Dean Wilson.

De Duitsers die in 2012 de zege van ons Belgisch team afsnoepte moeten in Ernée wel Ken Roczen missen die net een rugoperatie achter de rug heeft. Maar met Max Nagl, Dennis Ulrich en de jonge rijder Henry Jacobi kunnen ook zij sterk voor de dag komen.

Tenslotte denken we ook nog aan Austalië met Todd Waters en Dean Ferris en Zwitserland met Valentin Guillod, Arnaud Tonus en Jeremy Seewer als belangrijke outsiders.

En onze Belgen ? Onze GP rijders hadden dit jaar af te rekenen met veel blessurelast. Clément Desalle en Kevin Strijbos vielen beiden uit en ook Ken De Dycker moest een groot deel van het seizoen missen. Maar Ken staat er terug en is supergemotiveerd. Tot wat dat kan leiden zagen we twee jaar geleden al tijdens de MXON in Teutschenthal. Jeremy Van Horebeek heeft de snelheid om races kunnen te winnen en dat kan ook gezegd worden van MX2 piloot Julien Lieber. Ookal hadden beiden rijders een afwisselend seizoen, tijdens de MXON moeten ze hun beste niveau kunnen halen. En daarvoor rekenen we op de steun van de Belgische supporters!

Praktische info:

Deelnemerslijsten

Website organisatie

 

Partners

Back to top button