Motorcross

Tweede BK titel op rij voor Jeremy Van Horebeek

Jeremy Van Horebeek kon afgelopen zondag in de zandgroeve van Mont-Saint-Guibert zijn tweede titel van Belgisch Kampioen vieren. De Yamaha fabriekspiloot behaalde deze ultieme zege na een erg spannende finale op het spectaculaire Shanks circuit. Het Belgische publiek was massaal ingegaan op de uitnodiging van RMC Pierreux om het duel tussen Jeremy Van Horebeek en Ken De Dycker in de strijd voor de BK titel mee te maken. Het werd een erg spannende finale op het GP waardige circuit van Mont-Saint-Guibert.

Jeremy Van Horebeek had voor de start van de eerste manche 16 punten voorsprong op Ken De Dycker maar Ken wist na zijn zege van de eerste reeks 5 punten in te lopen op Jeremy. Steve Ramon werd trouwens knap tweede. In de tweede reeks zette Jeremy echter de puntjes op de i en reed van start tot finish aan de leiding. Ramon werd opnieuw tweede voor de Australiër Dean Ferris en de erg sterke Jeffrey Dewulf. De Dycker moest tevreden zijn met een 5de plaats. Ook in de derde reeks nam Jeremy Van Horebeek het initiatief gevolgd door Dean Ferris die even later de leiding overnam. Het was echter Damon Graulus die voor de verrassing zorgde door met zijn Yamaha 250 naar voren te stormen en Ferris onder druk te zetten. Die bezweek uiteindelijk en zo kon onze jonge landgenoot als eerste en enige MX2 piloot dit jaar een BK manche winnen.

Damon Graulus en Brent Van Doninck hebben een gans seizoen de MX2 categorie gedomineerd. Het is uiteindelijk Brent Van Doninck die de BK MX2 titel veroverde.

Raadpleeg de BK eindstanden: http://www.mylaps.com/en/championships/18886

Foto: F. Moisse

Partners

Back to top button