Speedway

Gouden helm sluit Belgisch speedway seizoen af

Naar goede gewoonte sluit de SpeedwayClub Helzold haar seizoen af met de Gouden Helm. Op zondag 30 augustus vindt deze internationale speedway wedstrijd plaats in het Helzoldstadion te Heusden-Zolder. Aan de start verschijnen de klassen internationaal en nationaal. SpeedwayClub Helzold presenteert U rijders uit 7 verschillende landen.

Clubrijder Nick Lourens was tijdens de Dutch league eind juni in topvorm, kan hij deze vorm vasthouden en de tegenstand uit het buitenland afhouden? Het wordt vooral uitkijken naar het optreden van de slechts 17 jarige Brit, Max Clegg. Max reed eerder dit jaar de Britse finale en wordt gezien als één van de grote namen van de toekomst. Hij zal echter voorbij de pijlsnelle Pool Mike Trzensiok moeten raken. Mike reed in 2014 de Dutch league voor ons team en wist toen elke wedstrijd als topscorer af te sluiten. Hij neemt zijn 16 jarige clubgenoot Mateusz Danielewicz mee naar Heusden-Zolder.

De Oostenrijker Daniel Gappmaier en de Fransman Xavier Muratet die eind april 2e en 3e werden zijn weer van de partij. U ziet dat wij een topveld hebben samengesteld en dat de winnaar zeer moeilijk te voorspellen zal zijn.

Ook in de klasse nationalen gaat de strijd weer hevig los barsten. Onze landgenoot Alessandro Borgia zal het gaan opnemen tegen het aanstormende Nederlandse talent Mark Helmhout en een aantal van diens landgenoten.

Ook nu weer heeft SpeedwayClub Helzold kosten noch moeite gespaard en huren wij wederom de peperdure airfences van de Duitse motorbond. Veiligheid staat voorop!

Zaterdag 29 augustus is er vrije trainingen van 13 tot 17u. Deze zijn gratis bij te wonen.

Zondag 30 augustus starten de officiële trainingen om 10u, het voorprogramma om 12.30u en het hoofdprogramma vanaf 13.30u.

Een entreekaartje kost € 13, parkeren en het programma zijn gratis.

Perstekst : Nico Moors – SC Helzold

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/speedway-gouden-helm

 

Partners

Back to top button