Motorcross

Joel Smets wordt KTM Motocross Factory Racing Sports Director

Vijfvoudig wereldkampioen Joel Smets maakt de overstap van het Rockstar Energy Suzuki Factory Racing team naar KTM Motocross Factory Racing waar hij werd benoemd tot 'Motorsport Director'.

Pit Beirer: “Ik ben erg blij dat we zulke persoonlijkheid als Joel voor deze nieuwe functie hebben kunnen aantrekken. Ik ben er zeker van dat hij onze rijders naar nog betere prestaties zal kunnen leiden. Joel's ervaring en prestaties in zijn carriere spreken voor zich. Hij is een voorbeeld voor zowel jonge als oudere fabriekspiloten".

Smets kwam pas relatief op late leeftijd naar de motorcross.  Hij was er dan al 17. Hij werd vijf keer wereldkampioen, waarvan 2 maal op KTM.  Hij won 57 GP’s, werd zes maal Belgisch kampioen en Sportman van het Jaar in 2000.

Smets vervoegt KTM in deze nieuwe gecreëerde positie binnen het fabrieksteam. Daar wordt hij verwelkomd door de Red Bull KTM Factory team managers Claudio de Carli (MXGP) en Dirk Gruebel (MX2). Joël zal bevoegd zijn over de algemene planning, coördineert de trainingen en zal teven s de workshop in België leiden. De drie teams: MXGP, MX2 en KTM Junior fabrieksteams hebben nu twee uitvalsbasissen. Een in België en een tweede nabij Rome. De twee locaties  moeten het mogelijk maken om in de spelen op de weercondities, waar ze nu een dubbele keuze hebben.

De Oostenrijkse workshop binnen het KTM-complex blijft de locatie waar de fabrieksmotoren worden gebouwd. Het blijft ook het centrum van waaruit alle race-activiteiten worden gestuurd.

Beirer: “Deze setup met Joël erbij, garandeert dat we over het beste van alles kunnen beschikken in Italie, België en Oostenrijk.  Met deze sterk managementstructuur en haar faciliteiten zijn we altijd klaar om te racen!”

Partners

Back to top button