Motorcross

Maak de Belgische Motorcross Grand Prix mee!

Dit weekend zakken de beste motorcrosspiloten, actief in het wereldkampioenschap, af naar het Limburgse Lommel. Het parcours van Lommel staat bekend als het zwaarste motorcrossparcours van de wereld en dat zorgt jaar na jaar voor spektakel.

Het Stedelijk Motorcross Centrum van Lommel zal het toneel vormen voor de 14de manche van het, achttien manche tellende, wereldkampioenschap. Het door blessure geteisterde wereldkampioenschap ligt volledig open. In de MX2 klasse zagen we in het Tsjechische Loket WK leider Jeffrey Herlings, zijn seizoen beëindigen door een blessure. Hierdoor zien vele concurrenten plots hun kans schoon. Plots is het MX2 wereldkampioenschap van een strijd tegen de oppersterke Jeffrey Herlings veranderd in een open strijd tussen Tim Gasjer, Valentin Guillod, Pauls Jonass, Jeremy Seewer, Jordi Tixier en zelfs Max Anstie. In deze strijd zal het parcours van Lommel ongetwijfeld een rol spelen, om niet te zeggen een sleutelrol!

In de MXGP klasse lijkt de titel op weg naar Romain Febvre, de Fransman is als enigste blijven rechtstaan terwijl concurrenten zoals Ryan Villopoto, Clément Desalle, Max Nagl en finaal Tony Cairoli geblesseerd uitvielen… De enigste die nu de Yamaha Rinaldi piloot nog kan bedreigen in landgenoot Gautier Paulin. Deze liet in Valkenswaard al zien dat zand één van zijn favoriete ondergronden.

Voor ons Belgen is het uitkijken of dat er nog eens een Belg de thuis grand prix van Lommel naar zich toe kan trekken. In de geschiedenis gebeurde dit echter slechts driemaal eerder met Marnicq Bervoets in 1993, Stefan Everts in 1994 en Ken De Dycker in 2009. Het is echter nu niet ondenkbaar dat in de MXGP klasse één van onze landgenoten zoals Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek of Clément Desalle het hoogste schavotje zal betreden. In de MX2 klasse behoort een podiumplaats voor één van onze jonge wolven zonder twijfel tot de mogelijkheden…

Het wordt een druk programma met eveneens vele Belgische deelnemers in de overige EK klassen. In he totaal zullen er trouwens maar liefst 40 landgenoten aan de start verschijnen dit weekend!

Kortom genoeg redenen om de unieke ‘Grand Prix van Limburg’ niet te missen.

Meer: www.gplimburg.com

Partners

Back to top button