Enduro

WK enduro: afspraak vanaf morgen in Saint-Hubert!

Voor het eerst in de geschiedenis zal vanaf morgen een manche van het WK FIM Maxxis Enduro in België  plaatsvinden, de zesde en voorlaatste ronde van het seizoen 2015. De Belgische enduro 'Funnelweb Filter' Grand Prix gaat door in het hart van de Ardennen, in het charmante stadje St Hubert.

Het was op initiatief van de FMWB club MP41, gesticht in 1994 ter ondersteuning van wijlen Michael PAQUAY, en met de steun van BMB afgevaardigde Christian Dejasse (lid van de FIM enduro commissie), dat de BMB kandidatuur voor de 2015 kalender snel werd aanvaard en dit tot blijdschap van de vele Belgische enduro fans.

MP41 voorzitter, Philippe Ligot, zorgde voor een enduro parkoers van wereldklasse, ongeveer 55 kilometer lang, met de voor onze mooie Ardennen typische hindernissen. De Enduro Test, die lang en slopend zal zijn, vindt plaats in de "Bois du Pendu" terwijl de Xtreme test grotendeels natuurlijk en technisch zal zijn. Deze vind je op de Route de Poix, recht tegenover de Cross Test! Een time check is op deze zelfde weg voorzien. De toeschouwers zullen er kunnen genieten van de vele bars en shops die de motorclub heeft voorzien om van deze Grand Prix een groot feest te maken! De KTM Super Test van de vrijdagavond vindt plaats in het centrum van St Hubert en zal volop spektakel bieden, vooral omdat de MP41 ook nog een concert en een geweldige feestavond heeft gepland. De paddock kan je terugvinden op het vliegveld van St Hubert.

De bijna 130 ingeschreven piloten waaronder 13 Belgen, bevestigen de hoge verwachtingen voor deze Belgische 'Funnelweb Filter' Grand Prix, die in de geschiedenis van het FIM Maxxis Enduro Wereldkampioenschap zal herinnerd worden als de eerste WK wedstrijd in de Belgische enduro geschiedenis !

De te volgen Belgen zijn: Charlier Nicolas, Cremer Cédric, Desprechin Arno, Goblet Jean-François, Herinne Jeremy, Kluyskens Sebastien, Leloup Andrew, Lillo Gauthier, Martiny Jérôme, Monfort Quentin, Vanderheyden Wim, Vanhoenacker Dimitri, Steven Sébastien, Van Hoof Mathias. Zij nemen het op tegen de WK toppers zoals Nambotin, Remes, Meo, Renet, Salvini, Bellino, Philips verdeeld over de klassen E1, E2 en E3. De juniors, jeugd 125 en dames zien we ook in actie in Saint-Hubert.

Met al deze ingrediënten op het programma, moet de Grand Prix van België funnelweb Filter een 'grand cru' worden waar de Belgen en Fransen zullen super gemotiveerd zullen zijn! Afspraak op 10, 11 en 12 juli in St Hubert voor de zesde en voorlaatste Grand Prix World Championship FIM Maxxis Enduro!

Praktische info:

–    St Hubert (Provincie Luxemburg);
–    65 km van Namen en 135 km van Brussel;
–    Vrijdag 10 juli: KTM Super Test vanaf 18.00
–    Zaterdag 11 en Zondag 12 juli: Vertrek: 9.00 en Aankomst omstreeks 16.00;
–    Organisatie: MP41;
–    Internet: www.enduro-abc.com en www.mp41.be
–    Circuit: 55kms – 4 ronden;
–    Gratis toegang;
 

Partners

Back to top button