Motorcross

10de editie van Everts & Friends met Harry, Stefan en Liam

Binnen exact één maand vindt op dinsdag 21 juli 2015 – onze Nationale Feestdag – op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 10de en laatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross, voor de allerlaatste keer de strijd aangaan met z’n (ex-)collega's uit de MXGP- en MX2-klasse. Qua (grote) namen is het nog even wachten op de finale gesprekken die Stefan zelf voert met de toppers. Vast staat dat het driegeslacht Harry Everts – Stefan Everts – Liam Everts voor deze laatste editie nog één keer samen op de motor stapt.

Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), 'Future Stars' (85cc en 125cc), 'GP Stars' (MXGP/MX2), 'Fun Bikes' (brommers en scooters) en 'Golden Heroes' (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.

Ook naast het parcours zal er opnieuw vanalles te beleven zijn. Het rennerskwartier en teamtrucks worden heel overzichtelijk opgesteld en er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, trampolines, grime, clowns,…) en een zomerse reuze BBQ voor rijders en fans op maandagavond (vooraf inschrijven via www.evertsandfriends.be verplicht). Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.

Voor de eindwinnaar in de categorie 'Future Stars' is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replicatie van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee 'The Legend' reed.

Goede doel

Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: Een Hart voor Limburg (45 kansenbevorderende projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn), MPI De Dageraad (onderwijs voor kinderen en jongeren met een matige tot ernstige mentale handicap), GOB Ter Engelen (gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum voor o.a. jongvolwassenen met weinig kansen op de arbeidsmarkt) en Bethanië (multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen).

Om extra geld in het laatje te brengen worden originele FOX 'Everts & Friends' t-shirts en petten verkocht (via o.a. www.evertsandfriends.be).

Fans en sympathisanten kunnen ‘Everts & Friends’ opnieuw steunen door online ‘vriend te worden’ van het event en de goede doelen en 7,2 euro (of een veelvoud van 7,2 euro) te schenken. Elke vriend van de ‘Everts & Friends Charity Race’ krijgt een vermelding op een groot paneel langszij het circuit. Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-ticket (voor de beproefde formule met individuele, vaste tafels, koud en warm buffert) kost 125 euro + BTW. Meer info op  www.evertsandfriends.be

Kinderen t.e.m. 14 jaar maken bovendien kans op een exclusieve ‘Everts & Friends’ YCF pitbike wanneer ze deelnemen aan de grote ‘Everts & Friends kleurwedstrijd’. Deelnameformulier en alle info via www.evertsandfriends.be

 

Partners

Back to top button