Enduro

Tweede EnduroCross aan ‘Den Antwerp’

Op zaterdag 6 juni ’15 organiseert KTM Racing Center aan het Antwerp stadion een tweede EnduroCross, een vervolg na het grote succes vorig jaar.  De EnduroCross is super gekend in de Verenigde Staten en komt nu ook naar Europa. Vorige jaren hebben we dit al kunnen meemaken in het Nederlandse Schijndel en dit was steeds een succes. Nu vindt deze spectaculaire wedstrijdformule dus voor de 2de keer in Antwerpen plaats, vlakbij het voetbalstadium.

Naast “den Antwerp” zal een omloop worden aangelegd zoals het hoort, technisch maar niet onmogelijk. Dus een iets ervaren enduro rijder zal hier zeker zijn gading vinden. Hierbij zal de organisatie beschikken over de gekende materialen zoals hout, stenen, zand, banden, buizen enz. maar om net dat ietsje meer spektakel te kunnen bieden voor de toeschouwers zullen de piloten ook containers en bruggen moeten trotseren.

Er worden 80 piloten toegelaten die zich moeten kwalificeren na een trainingssessie te hebben afgelegd. Iedere piloot zal minimaal 3 keer rijden. De reeksen zullen ongeveer 10 minuten duren waarna er wordt gewerkt naar een schitterende finale.

Crossmotoren ook toegelaten, enkel de hoge decibels moet je thuis laten. Alle BMB piloten met een vergunning motorcross, enduro, trial en supermoto kunnen deelnemen. Er bestaat ook de mogelijkheid om met een dagvergunning te rijden.

Inschrijving kost 45 euro en dient via e-mail te gebeuren : kenny@racingcenter.be

Video edutie 2014: http://www.fmb-bmb.be/nl/video/antwerp-endurocross-6-juni-2015

Wedstrijdinfo :  http://www.fmb-bmb.be/nl/enduro_event/antwerp-enduro-cross

Partners

Back to top button