Motorcross

Zondag opening van het ‘Motocross Belgian Championship’

Het internationaal motorcross seizoen in België wordt zondag op gang geschoten in Moerbeke-Waas met de eerste manche van het ‘Motocross Belgian Championship’. MC Scheldeland is momentel hard aan het werk om de rijders een mooie zanderige omloop te presenteren.

De strijd om de Belgische titel ziet er veelbelovend uit. Op basis van de eerste WK wedstrijden in Qatar en Thailand is het onmogelijk te voorspellen welke Belgische topper de uitgesproken favoriet zal zijn. In Qatar was Jeremy Van Horebeek net iets sterker als Kevin Strijbos maar in Thailand crashte hij in de kwalificaties en moest afhaken voor de races. Tijdens het Nederlands kampioenschap vorig weekend in Gemert was hij dan weer onbetwistbaar de snelste en leidde beide reeksen van start tot finish.

Van Ken De Dycker weten we dat hij voor eigen publiek steeds sterk presteert en we verwachten dan ook dat hij mee vooraan de strijd zal aangaan. Het wordt ook uitkijken naar onze WK MX2 revelatie Julien Lieber die op zijn Yamaha YZF250 machine zeker mee voor het spektakel zal zorgen. Een andere MX2 WK topper die zich nog aanmeldde voor Moerbeke-Waas is de Let Jonass Pauls. We verwachten ook veel van onze andere Belgische WK MX2 rijder, Jens Getteman. Damon Graulus zal voor de titel bij de Inters MX2 gaan maar zal het moeten opnemen tegen Brent Vandoninck die zijn plaats heeft ingenomen in het WK MX2.  Benieuwd wie van beide rijders zondag in Moerbeke-Waas het sterkst voor de dag komt.

De Inters MX2 rijden dit jaar samen met de Inters Open maar met een apart klassement. Zo zien we alle beste Belgische MX1 en MX2 rijders samen aan het werk tijdens 3 reeksen van 20 minuten en 1 ronde.

Onze Grand Prix rijders zullen in Moerbeke-Waas ongetwijfeld de nodige concurrentie krijgen van talrijke andere Belgische piloten. Deze piloten hebben er immers voor gekozen om hun seizoen te focussen op het Belgisch Kampioenschap. Ex-wereldkampioen, Steve Ramon, is wellicht de bekendste maar vergeten we ook niet een aantal voormalige GP rijders zoals Nick Triest en Marvin Vandaele. In Gemert hebben we ook de erg knappe prestatie van Jeffrey Dewulf kunnen vaststellen. Andere namen die we niet uit het oog mogen verliezen zijn onder meer Belgisch Kampioen MX2, Yentl Martens en talentvolle rijders zoals Kevin Fors en Mike Vanderstraeten. Deze laatsten zullen we in 2015 nog in actie zien tijdens een aantal WK wedstrijden.

In Moerbeke-Waas gaat ook nog het Belgisch Kampioenschap Motorcross Zijspannen van start met achter het starthekken onze wereldkampioenen Ben Adriaenssen / Ben Van den Boogaart en de Belgische titelverdedigers Jan Hendrickx / Elvijs Mucenieks.

Na de wedstrijd nu zondag in Moerbeke-Waas gaat het BK op 12 april richting Bergen naar het mooie circuit van ‘le bois brûlé’.  AMC De Toekomst Dworp organiseert op 6 en 7 juni een jubileumeditie met haar vijftigste motorcross wedstrijd op de Kesterheide in Gooik. De club voorziet een speciaal extraatje op het programma met wedstrijden voor rijders die ooit in Kester op het podium stonden. Meer info hierover volgt later.  Op de ‘mini-citadel’ aan de kleine Gete in Orp-le-Grand volgt op 23 augustus de voorlaatste BK wedstrijd en op 6 september vindt de finale plaats in de spectaculaire Shanks groeve van Mont-Saint-Guibert.

De Belgische Motorrijdersbond heeft voor dit jaar geen akkoord afgesloten met een externe partner voor de promotie van het kampioenschap. Er werd in samenspraak met de organisatoren een nieuw logo gelanceerd en alle perscommunicatie zal uitsluitend door de federatie en de organisatoren worden verzorgd, uiteraard in de beide landstalen.

Praktische info Moerbeke-Waas zondag 22 maart 2015:

 
Foto’s: Kabouter Trek

Partners

Back to top button