Supermoto

Superbiker 2015 terug naar zijn roots !

Het is officieel, het “Comité sportif” van de RUMESM (Royal Union Motor de l’Entre Sambre et Meuse) heeft beslist dat de Superbiker 2015 terug naar zijn roots komt. Freddy Tacheny, de voorzitter van het “Comité Sportif” van de RUMESM bevestigt: “Op 9,10 en 11 oktober 2015, komt de 29ste Superbiker terug op zijn origineel circuit, dus op het wegcircuit. Het is een belangrijke beslissing. De wedstrijd komt terug in het hart van zijn herkomst die hem heel wat adellijke titels opleverde.”
 
De RUMESM bestudeert deze optie sinds enkele weken. Freddy Tacheny is verheugd met dit nieuws: “Wij hebben eerst bij onze institutionele en privé partners naar hun mening gepeild maar ook bij de rijders en de toeschouwers. Iedereen reageerde positief en komen met de passie en nostalgie terug naar het oude circuit. Wij hebben dus besloten om ons in deze nieuwe uitdaging te storten en we keren terug naar het wegcircuit.”
 
Om dit te bereiken, zal het bedrijf Wanty de werkzaamheden uitvoeren en Fred Fiorentino, vier keer winnaar van Superbiker, zal zijn ervaring van de circuits mee brengen en meer in het bijzonder die van Mettet.  Freddy Tacheny is er volledig mee eens: “Terugkomen op het oude circuit is een echte toegevoegde waarde. We zullen de unieke en bijzondere sfeer terug vinden van een wegcircuit dat per definitie totaal anders is.  Ik denk vooreerst aan de nabijheid van het publiek dat dank zij de aarden boorden,  het mogelijk maken om vanop enkele centimeters van de piste naar de wedstrijd te kijken in alle veiligheid.”

De veiligheid zal de kern van de renovaties zijn. De werken in Mettet zullen binnen enkele weken aanvangen.
 
Freddy Tacheny die samen met Michel Fiévet 29 jaar geleden de Superbiker creëerde, komen tot volgende conclusie: “Het is dé gouden gelegenheid om aan de Superbiker de magie van een uniek evenement terug te geven, op een circuit anders dan de andere circuits, en met een evenement anders dan de andere evenementen.”

Partners

Back to top button