Algemeen

Auto-Moto-Van: het salon voor iedereen

Van 15 tot 25 januari 2015 vindt in Brussel het 93e Salon voor bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s plaats, georganiseerd door FEBIAC. Traditiegetrouw staat het salon in dit onpare jaar in het teken van lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers. Maar vergis u niet: hoewel het bedrijfsvoertuigensalon nog niet zo lang geleden denigrerend 'het kleine salon' werd genoemd, lokte het in 2013 maar liefst 385.307 bezoekers, een nieuw bezoekersrecord voor de autosalons van de onpare jaren.

De grootste waaier aan voertuigen
Met zes Paleizen gewijd aan bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen zal het komende salon de meest uiteenlopende modellen en varianten in de kijker zetten. Meer dan ooit zal het salon van 2015 professionele klanten en hun gezinnen laten kennismaken met een uitgebreid gamma aan voertuigen van diverse invoerders die op de Belgische markt actief zijn. Van multifunctionele bestelwagens, veelzijdige monovolumes en robuuste terreinwagens tot trendy cabriolets: alle voertuigtypes komen samen in de verschillende Paleizen van Brussels Expo. Of u nu op zoek bent naar een vrijetijdswagen of een nieuw werkinstrument of het salon gewoon wilt bezoeken om uw ogen de kost te geven, het lijdt geen twijfel dat u op deze beurs het voertuig van uw dromen vindt.

Tweewielers en activiteiten
Jaar na jaar wordt de aantrekkingskracht van gemotoriseerde tweewielers bevestigd. Scooters en moto's worden steeds meer aanzien als volwaardige mobiliteitsoplossingen en staan niet meer alleen in het teken van 'plezier en vrijetijd'. En hoewel Paleizen 1 en 3 opnieuw de grote spelers uit dit segment samenbrengen (invoerders van gemotoriseerde tweewielers, uitrustingsleveranciers, accessoiremerken en dienstverleners), zullen er ook tal van animaties te vinden zijn, die de Paleizen als het ware tot een evenement in het evenement maken. Tentoonstelling van klassieke moto's, permanente concerten, een adembenemende 'gravity wall', een trial-parcours voor elektrische moto's en fietsen en de luxueuze Pit Stop Bar: de motopaleizen krijgen in 2015 een heel bijzondere stempel.

Activiteiten voor de bezoekers
Sinds jaar en dag schuilt een van de meerwaarden van het autosalon van Brussel in het feit dat bezoekers de mogelijkheid krijgen om op de beurs zelf te rijden met de wagen van hun keuze. Terwijl de 'Ecotrack'-piste voor hybridewagens, elektrische wagens en modellen op gecomprimeerd aardgas (CNG) dezelfde plaats inneemt als in 2013 en zich opnieuw een weg zal banen langs Paleis 1, eigent de 'Offroad Track' zich een nieuw speelterrein toe op de esplanade tegenover Paleizen 1 en 3. Natuurlijke obstakels en spectaculaire overschrijdingspunten worden nagebootst voor het plezier van de kijkers maar ook voor de voertuigen, die er een erezaak van maken om de hindernissen op hun weg te overwinnen.
 

Dream Cars in Paleis 11
Voor het derde onpare jaar op rij laat FEBIAC de bezoekers op het salon ook helemaal wegdromen bij de Dream Cars-tentoonstelling. Deze exclusieve tentoonstelling, die plaatsvindt op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 januari (met Charity Preview ten voordele van de organisatie Make-a-Wish op donderdagavond 22 januari) vinden we in Paleis 11, dat speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een Franse tuin. 1.200 meter op maat gesneden hagen, stenen fonteinen en smeedijzeren hekken zullen de vijftig podiums sieren waarop de mooiste parels uit de autowereld worden tentoongesteld. Sommige van deze droomwagens waren zelfs nooit eerder te zien op Belgische bodem. Om toegang te krijgen tot de Dream Cars-zone betalen salonbezoekers een supplement van 5 euro wanneer ze pas op het salon zelf beslissen om de tentoonstelling te bezoeken. Doen ze dat echter op het moment dat ze hun ticket kopen bij de ingang van het salon, dan betalen ze slechts 4 euro. Dat is 3 euro minder dan twee jaar geleden!

U merkt het, organisator FEBIAC en de vele exposanten van het 93e Salon hebben kosten nog moeite gespaard om een heel divers publiek een geweldig en interessant Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdswagens en Moto’s te bieden!

Alle info op www.autosalon.be.

Partners

Back to top button