Snelheid

Xavier Siméon op een Kalex bij Gresini in 2015

Afgelopen donderdag (30/10), verlengde sportmarketingbureau Zelos en het Team Federal Oil Gresini Moto2 het contract van Xavier Siméon voor een bijkomend seizoen in het transalpisch team. In dit nieuwe seizoen zal de Brusselaar deelnemen aan het Moto2 Wereldkampioenschap aan het stuur van een Kalex.

Freddy Tacheny, CEO Zelos, is erg blij met dit vernieuwde contract: "Zelos is verhuegd met de verlengde samenwerking met het team Gresini Racing voor het Moto2 seizoen 2015. De ambitie voor onze rijder Xavier Siméon zal de regelmaat zijn en de terugkeer naar de prestaties van de laatste 2 seizoenen met 2 podia en een polepositie"

Xavier Siméon, kijkt al vol ongeduld uit naar het volgende seizoen: " Ik dank Zelos en al mijn partners om deze ondertekening mogelijk te maken. Ik ben erg blij mijn avontuur in het WK Moto2 te kunnen verderzetten met het Team Federal Oil Gresini, een erg professioneel team waar ik me direct thuis voelde en ongetwijfeld het beste team voor wie ik in mijn carriere reed. De campagne 2014 was goed gestart met een tweede plaats in de GP van Argentinië. Nadien hebben we wat meer problemen gekend als voorzien en ook wat gebrek aan geluk. Voor 2015 is ons doel om hoog in het klassement te eindigen en ik ben ervan overtuigd dat hiervoor alle voorwaarden zijn vervuld. We kunnen deze winter een goede voorbereiding treffen. Ik zal met een Kalex rijden, een motorfiets die ik al ken van vroeger en waarmee ik mooie resultaten behaalde. Dank aan Zelos, Classic 21, Wanty, CroisiEurope, Kapaza en al mijn andere partners die me reeds vele jaren volgen. Zonder hen is dat immers niet mogelijk. Ik ben erg gemotiveerd en overtuigd dat we ons ware niveau zullen kunnen tonen."

Het seizoen 2014 wordt volgend weekend beëindigd in Valencia (Spanje) waar een grote Belgische delegatie wordt verwacht om onze Belgische Moto2 piloot aan te moedigen. Hij zal op woensdag 12 november de pers en de partners ontmoeten op de boot van sponsor Croisi Europe.

 

Partners

Back to top button