Speedway

Strijd om de gouden helm

Zondag 24 augustus vindt de traditionele seizoensafsluiter van het speedwayseizoen in Heusden-Zolder plaats. Rijders uit 8 verschillende landen zullen met mekaar de strijd aangaan om de Gouden Helm binnen te halen.

Uitkijken is het vooral naar de Britse titelverdediger en profrijder Kyle Newman. Hij wist vorig jaar de Gouden Helm op te eisen na een fel bevochten duel met 2 Polen. Piotr Dziatkowiak, de 3e van vorig jaar is opnieuw van de partij. Zijn landgenoot en ex GP-rijder Tomasz Chrzanowski wordt wellicht de zwaarste tegenstander van Newman. Verder komen we in het deelnemersveld een heel aantal bekende namen tegen. Clubrijder Nick Lourens voert een leger van 7 Nederlanders aan. Ook Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Oekraïne zijn vertegenwoordigt.

In de klasse nationalen zien we ditmaal slechts één Belg aan de start, Mario Rombaut. De andere Belgen houden het voor bekeken! De Brit Jez Pestell is goed op weg om de titel van Belgisch Kampioen 2014 te pakken. In de tussenstand om het Open Belgisch Kampioenschap telt hij maar liefst 14 punten voorsprong op de snelle jongedame uit Nederland, Kelly Velda. Ook de Duitser Sascha Stumpe mag in deze klasse tot de kanshebbers gerekend worden.

Een terugkeer zien we van de spectaculaire 1000cc zijspannen uit Groot-Brittanië. Na een afwezigheid van enkele jaren komen zij ter ere van het 40-jarig bestaan van speedway in het Helzoldstadion een show demonstratie geven. U zult deze zijspannen het rondje zien afwerken in de andere rijrichting aan een duizelingwekkende snelheid.

De entree bedraagt € 13, inwoners van Heusden-Zolder krijgen op vertoon van hun identiteitskaart gratis toegang. Zaterdag 23 augustus is er vrije training vanaf 14u.

Zondag 24 augustus starten de officiële trainingen om 10u, de voorseries om 12.30u en het hoofdprogramma om 13.45u.

Info: http://www.speedwayclubhelzold.be/
 

Partners

Back to top button