Motorcross

Een uitzonderlijk mens, MXGP rijder Joël Roelants

Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuur onder de aanwezigen van de Flanders Master Motorcross op de Keiheuvel in Balen op 15 augustus. MXGP rijder Joël Roelants zou aanwezig zijn op deze hoogdag van de Belgische motorcross om zijn eigen wisseltrofee in de klasse MX2 te overhandigen. Het zou zijn eerste publieke optreden worden sinds zijn ongelukkige val tijdens de MXGP van Maggiora, Italië.

De Honda piloot heeft de voorbije maanden een lijdensweg afgelegd die alle verbeelding tart en is gekluisterd aan een rolstoel omdat de val een dwarslaesie van het ruggenmerg veroorzaakte. Ondanks de helse pijnen en het onomkeerbare verdict blijft de Grobbendonkenaar positiviteit uitstralen. 

De dichte drommen bezoekers schaarden zich om JR wanneer hij zich over het asfaltlint liet bollen. Het respect en het doorzettingsvermogen van één van Belgiës beste MX rijders is dan ook erg groot. Collega’s, organisatoren, teameigenaars, mecaniciens en vooral heel veel fans die Joël een warm hart toedragen komen langs voor een korte babbel. Oren, ogen en handen te kort voor Roelants om iedereen in de korte tijd te begroeten.

Wanneer hij in zijn rolstoel het podium wordt opgetild om zijn eigen wisseltrofee MX 2 te overhandigen aan winnaar Brent Van Doninck overstijgt het applaus de stem van speaker Leon Van Gestel. In het korte interview dat volgt kan je een speld horen  vallen. Het is muisstil rond het podium. Joël Roelants neemt de microfoon en vertelt de honderden mensen die rond het podium staan dat hij blij is om terug op de motorcross te zijn. “Het gaat heel goed met mij en ik ben fier om mijn eigen wisseltrofee te mogen overhandigen”. Wanneer Leon met de brok in de keel het gesprek verder zet en zijn tranen van verdriet en respect voor zijn idool net in bedwang kan houden roept Joël alle aanwezigen op voor het charity event dat doorgaat op zaterdag 23 augustus. “Ik heb het goed mensen, maar er zijn vele mensen die onze hulp nodig hebben wanneer ze met een zelfde kwetsuur als de mijne worden geconfronteerd. De financiële middelen ontbreken voor velen en ik mag me gelukkig prijzen dat mijn familie en ikzelf wel de nodige armslag heb om een goed leven te leiden, dromen na te jagen en nieuwe doelen uit te zetten.  Daarom wil ik mij samen met mijn fans inzetten om geld in te zamelen voor “To Walk Again” waarvan voormalig triatleet Marc Herremans het gezicht is.  To Walk Again zet zich in om het onderzoek naar rugletsels te bevorderen en oplossingen te bieden. Al het geld dat we op 23 augustus inzamelen zal dan ook integraal naar deze foundation gaan”.

Wie dit prachtig en nobele initiatief wil ondersteunen  kan op 23 augustus opteren voor fiets- en wandeltochten of in Grobbendonk langskomen om een glas te drinken, een hapje te eten en vooral de positieve warmte van Joël Roelants te ervaren. Steun dit mooie initiatief, open je hart en neem de optimistische ingesteldheid van Joël in je op, om op momenten dat het in je eigen leven wat tegenzit kracht uit te putten. Meer info en het programma vind je op www.j-race.com/staystrong.

Partners

Back to top button