Belgian Endurance-cross (BEX)

111 teams voor La Chinelle!

De 35ste editie van ‘La Chinelle’ belooft nog een groter succes als de vorige editie te worden. Het is alweer enkele weken geleden dat de inschrijvingen werden gesloten: met 111 ingeschreven teams wordt er een spannende strijd verwacht!

Het succes van de beroemdste enduro wedstrijd in België gaat onverminderd voort. Bijna twee maanden voor het evenement diende de organisatie reeds teams te weigeren. Immers 111 teams is het maximum aantal deelnemers voor deze prestigieuze wedstrijd.

Een andere evolutie is dat liefst negentien teams de 12 Uren met vier rijders zullen betwisten. Dit toont aan dat er voor deze formule, geïntroduceerd in 2013, een reële vraag was van de fans.
Opnieuw zullen de ervaren rijders die hun talent reeds tijdens vorige edities hebben getoond aan de start verschijnen: Patrick Caps en Marc Fraikin (Gas Gas), Jean-François Goblet (Husqvarna), Cedric Cremer en Thierry Klutz of Fred Fiorentino (KTM).

Deze lijst van prestigieuze rijders is niet beperkend. Sherco zal met Michael Vukcevic de start nemen. Hij won​​voor de eerste keer in 2013. De winnaar van vorig jaar zal rijden met teamgenoten Kevin Gauniaux en Gaetan Minique terwijl een tweede motorfiets zal worden afgestemd op Fabien Planet, Julien Gauthier en Lorenzo Santolino.

Natuurlijk bevat de deelnemerslijst talrijke liefhebbers voor wie La Chinelle vaak het enige evenement van het jaar is. Vele deelnemers uit de streek hebben een gans jaar gewerkt om het nodige budget bijeen te krijgen voor hun deelname aan deze wedstrijd die hun dromen waarmaakt.

Formule ongewijzigd

Naast de mogelijkheid om met vier rijders deel te nemen en een tweede motorfiets te gebruiken, werd de editie 2013 gekenmerkt door een andere verandering: de uurregeling. De race vond plaats in een keer tussen zaterdag middernacht en zondag middag. Een formule die een groot succes was en dit jaar wordt voortgezet.

Na een verplichte training ‘s namiddags en de opstelling van de motorfietsen volgens de behaalde posities in de tijdstraining, zal het traditionele startschot worden gegeven op zaterdag 9 augustus om middernacht. Twaalf uur later zal de geblokte vlag worden gezwaaid om de teams die alle hindernissen wisten te vermijden af te vlaggen.

Net als vorig jaar, wordt vanaf 14 uur de ganse La Chinelle familie verwacht op de gigantische BBQ 14:00 om in een vriendelijke sfeer te vieren.

Kids

Natuurlijk zal het programma niet beperkt blijven  tot de bekende 12 uur. Vanaf ’s ochtends kunnen de kinderen en tieners deelnemen aan de Mini Chinelle Juniors en dit op een deel van het circuit speciaal voor hen voorbehouden. Deze jonge rijders zullen rijden van 10:00 tot 11:00 en van 11:30-12:30.

Fred Fiorentino begeleidt  deze Mini Chinelle  en ontving al inschrijvingen van twintig teams van twee piloten. Hiervoor kan nog steeds worden ingeschreven.

De volgende twee uren staat de wedstrijd voor motorfietsen van voor 1985 op het programma, Tot op heden zijn er 65 geregistreerde teams. Er zijn nog een paar plaatsen, maar je mag niet lang meer wachten.

Deze oude glorieën zullen een gezellige wedstrijd betwisten van twee uur: van 15:00 tot 16:00 en van 17:30 tot 18:30 uur.

 

Meer info: http://www.la-chinelle.be/

Partners

Back to top button