Snelheid

Dunlop duo gaat voor goud tijdens de Herock® 6 Heures Moto

Vorig jaar stonden Allard Kerkhoven en Nelson Rolfes beide rijdend voor een ander team op een 2e en 3e positie op het overall podium van de 6 Uren Moto in Spa-Francorchamps. Maar voor dit seizoen vonden zij elkaar en gaan samen de strijd aan. Het doel, een overwinning!

Normaal strijden beide heren om de top 5 binnen de Dutch Superbike maar deze keer gaan ze het samen doen. Nelson op de BMW en Allard op de Kawasaki zullen gezamenlijk de strijd aan gaan. De Herock® 6 Heures Moto geldt al jaren als een van de meest prestigieuze races van het Belgische raceseizoen. In verschillende klassen wordt gestreden om de bekers, maar het belangrijkste is natuurlijk om in 6 uren tijd de meeste rondes op te klok te zetten.

Voor Allard zal het de 3e editie worden. Hoewel vorige edities vooral als training werd gezien voor de Dutch Superbike races een dag later. Zo werd ook Nelson vorig jaar door een ander team gevraagd om hen te ondersteunen en zag Nelson het zelf als extra training. Beide coureurs lagen met elkaar tijdens de race in gevecht tussen de 6e en 2e positie, waarbij ze uiteindelijk als 2e en 3e op het overall podium stonden. Nadat dit jaar de Dutch Superbike race op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps verdween, ging Allard op zoek naar een winnend team. Samen met de hulp van Dunlop werd er contact gezocht met het team van Nelson. Al snel werd er een overeenkomst gesloten en zo ontstond het Dunlop Racing Team.

Naast de naam zal het bandenmerk het team van de nodige banden voorzien. Met een groot aantal banden en de juiste mensen erbij aanwezig voor de benodigde technische ondersteuning. De 6 Heures Moto is zo opgezet dat de deelnemende teams met meerdere motoren mogen starten. Met het wisselen van de rijder mogen alleen de coureurs een pitstop uitvoeren. Dit betekent dat de motor die binnenkomt opgebokt moet worden de coureurs, die vervolgens zelf de transponder van motor verwisselen en de volgende motor afbokken. Beide rijders zullen om de buurt hun tank zo leeg mogelijk rijden voordat ze weer binnen komen. En dat 6 uur achter elkaar. De pitbox zal zo ingericht worden dat de aanwezige gasten de sfeer en spanning in de pitbox kunnen volgen, wat een belangrijk element van een lange-afstands race is.

De race vind plaats op zaterdag 9 augustus op het Belgische Spa-Francorchamps. De race start om 14:30 uur en zal dus afgevlagd worden om 20:30 uur. Op de vrijdag ervoor vinden de kwalificaties plaats inclusief een Superpole sessie voor de 10 snelste teams.

Weekend paddock pas : 25 €

Voorverkoop op www.ticketmaster.be : 20 €

Info : www.6heuresmoto.com
 

Partners

Back to top button