Algemeen

Jacky Ickx huldigt expo Belgian Racing Show in

De grootste Belgische autopiloot aller tijden, Jacky Ickx, heeft samen met BMB voorzitter Jos Driessen en de voorzitter van de KACB, het officiële lint van de tentoonstelling Belgian Racing Champions doorgeknipt in Paleis 1. 1.300 m² van Paleis 1 werden volledig ingekleed in een racedecor en bieden onderdak aan een twintigtal rally- en racewagens en ongeveer vijftien cross- en circuitmotors. Al deze voertuigen zijn in het verleden zeker één keer op het podium beland en hebben een connectie met België.

“De terugkeer van de sportvoertuigen naar het Salon van Brussel is fantastisch nieuws voor alle Belgische profs en amateurs in de motorsport”, licht Jacky Ickx toe. “Er wordt vaak gezegd dat Belgen een baksteen in de maag hebben, maar zeker ook in de koffer. Want de wagen, dat is het summum van vrijheid. De Belg is een fan van motorsport. In feite moet deze tentoonstelling de hoop vergroten om opnieuw een Belg in de Formule 1 te verwelkomen, terwijl jonge piloten als Thierry Neuville of Maxime Martin zich al bewijzen in andere disciplines.”
 

Voor wat betreft de motorfietsen kan je op deze stand de Kalex-KTM van Livio Loi en de Kalex Moto2-machine van Scott Redding (team Marc VDS) bewonderen , maar ook de BMW S1000RR van het Belgische (!) BMW Motorrad France-team uit het WK Endurance. Verder ook nog de Yamaha R1 Superstock-machine uit het WK Endurance van het DG Sport Herock team, de Ducati 1199 Panigale van Cédric Fievet uit het Belgian Superbike of de CBR 600 RR die Xavier Siméon als trainingsmachine gebruikt.
 
Ook de crossmachines zijn goed vertegenwoordigd.  Naast de KTM’s van Belgische kampioenen Ken De Dycker en Damon Graulus, vind je er ook de machines van Liam en Stefan Everts. Voor het eerst sinds lang staat er  met de VMC-Zabel van Jason Van Daele en Tim Smeuninx nog eens een crosszijspan op het Salon.

Foto's: Autobuzz & demotorsite

Partners

Back to top button