Algemeen

Sarolea keert terug naar het racen in 2014

Saroléa racing, onder leiding van de Project Manager Torsten Robbens, heeft vandaag aangekondigd dat het historische Belgische motormerk zal deelnemen aan 2 grote uitdagingen in 2014. De Isle of Man TT Zero en de FIM eRoadRacing wereldbeker.

Opgericht in 1850 als eerste Belgische motormerk, heeft Saroléa altijd sterk de nadruk gelegd op racen om technologische vooruitgang te realiseren. Een traditie die wordt voortgezet met de ontwikkeling van de 2014 Saroléa SP7.

De Saroléa SP7 is opgebouwd rond het innovatieve koolstofvezel monotube chassis gecombineerd met zijn ultra-efficiënte axiale flux motor. Tijdens de volledige ontwerp fase van de Saroléa SP7 lag de focus op het bereiken van maximale aerodynamische efficiëntie. Met uitgebreid gebruik van koolstofvezel en hoogwaardige legeringen, wordt een zeer hoog vermogen-gewichtsverhouding bereikt. Het resultaat is een uiterst compacte en wendbare motorfiets. Volledig ontworpen en gebouwd in België.

De Saroléa SP7 motorfiets is een demonstrant van de allernieuwste wereldklasse technologie. In 2014 zal Saroléa concurreren in de Isle of Man TT Zero en de FIM eRoadRacing wereldbeker. Het Saroléa team wordt geleid door Torsten Robbens. Onder zijn leiding zal de
Saroléa SP7 uitgebreide circuit testen afleggen, voorafgaand aan het wedstrijd debuut: de Isle of Man TT, de meest prestigieuze motorrace ter wereld. Met zijn 37,73 Mijl (ongeveer 60km), ook het meest uitdagende evenement voor zowel rijder als machine.

Het TT Zero testprogramma zal zich richten op het optimaliseren van de race strategie en aerodynamische efficiency. De Isle of
Man TT rijder zal op een later tijdstip worden aangekondigd. De combinatie van de TT Zero uitdaging en de FIM World Cup biedt
een ambitieus raceprogramma voor het Saroléa team. Met de ervaring van vice -wereldkampioen Thijs De Ridder, als ontwikkelaar van de elektrische aandrijflijn en als rijder tijdens de eRoadRacing world cup, is het team zelfverzekerd om deze uitdagingen aan te gaan.

www.sarolea-racing.com

Info & foto’s:
www.saroléa.com

Partners

Back to top button