Motorcross

WK zijspancross top verzamelt op 29 en 30 juni in Lommel

De toppers van het Wereldkampioenschap zijspancross staan op zaterdag 29 en zondag 30 juni garant voor spektakel op het beruchte Lommelse zandcircuit. Onze wereldkampioen Marvin Vanluchene zal er alle steun van zijn thuispubliek kunnen gebruiken in de strijd om de wereldtitel 2024.

Marvin en zijn bakkenist Glenn Janssens staan op een tweede plaats in de WK-tussenstand op slechts 18 punten van de Letse tweelingbroers Daniels en Bruno Lielbardis die met 3 GP zeges een geweldige seizoenstart beleefden. Op plaats 3 vinden we nog 2 broers, de Fransen Killian en Evan Prunier. De Nederlanders Koen Hermans / Ben van den Boogaart vinden we terug op plek 4 en zij zijn zeker en vast ook een van de kandidaten voor winst in het Lommelse zand.

Andere Belgen om te komen aanmoedigen in Lommel zijn Jason Van Daele/Loet van der Putten (6), Davy Sanders/Jarno Steegmans (12), Kim De Cock/Stijn De Vylder, Sepp Gommeren/Matis Poirrier (43) en Glenn Van der Schraelen/Yan Hereygers.

De Bax brothers aan de start in Lommel!

De winnaar van vorig jaar, de Nederlander Etienne Bax, zal, samen met zijn broer Robbie aan de start staan van deze Belgian Sidecar GP.  Het moet een soort van officieel afscheidsfeest worden voor de vijfvoudig wereldkampioen zijspancross. De Bax-brothers stellen zich wel tot doel om de Grand Prix te winnen. Lommel belooft dus een erg spannende en boeiende GP te worden!

De Belgische Grand Prix wordt een cruciale halte in de jacht op kampioenschapspunten want het seizoen is net half weg. Teams uit de hele wereld zullen hun vaardigheden en uithoudingsvermogen moeten testen op een van de meest veeleisende parcours van het wereldkampioenschap

Zijspanfestival

De organisatie, Motorsport Events, zorgt voor een heus zijspan festival in Lommel met naast de GP races ook 2 andere zijspan support klassen op het programma. Er is de ‘support’ klasse voor de ervaren rijders en een ‘Hobby’ klasse voor de liefhebbers. Als je te snel blijkt te zijn kan het zijn dat je van de hobby klasse gepromoveerd zal worden naar de support klasse. Meer info en inschrijvingen, klik hier.

Op zaterdag en zondag wordt er ook een demo Sidecar kids georganiseerd om de jeugd te laten proeven van de mooie zijspancross sport.

Praktisch:

Op zaterdag 29 juni start het programma om 10 uur met de vrije trainingen, om 15 uur en 16 uur staan de GP kwalificatieraces op het programma. Op zondag is de eerste GP reeks voorzien om 13 uur.

Een weekendticket kost 45 EUR, een zondagticket 40 EUR (korting voor kids van 12 tem 16 jaar, gratis voor -12 jaar). Je eens lekker laten verwennen in de VIP kan voor 150 EUR. Bestel nu je tickets, klik hier.

https://www.wk-sidecars-lommel.be/Meer info: https://www.wk-sidecars-lommel.be/

Of https://www.fmb-bmb.be/nl/evenement/belgian-motocross-side-car-grand-prix/

Foto: https://www.fimsidecarcross.com/

Partners

Back to top button