SnelheidToerisme

Benelux Trophy Superbike Hengelo, Ancia en Claessen naar laatste race met één punt verschil

Yan Ancia en Sander Claessen gaan na vijf race weekenden en 10 races met één luttel punt verschil naar Francorchamps voor de laatste wedstrijd van de BeNeLux Trophy SBK 2021. Ancia heroverde in Hengelo de leiding in de tussenstand met tweemaal een podiumplaats (3-2), tegenover Claessen (5-3). Deze laatste moest zich nog danig weren tegen Laurent Hoffmann in de slotrace. De zeges waren voor Didi Grams en Davy Thoonen. In tegenstelling tot de SSP hier heel wat Belgen aan de start met Marnix D'Hondt (11-15), Eric Harmegnies (21-25), Patrick Vander Eecken (22-18), Mike Ceuppens (24-20) en Denny Lannoo (10-9). In het BMB-klassement SBK Junior, mocht kersvers kampioen Koen Brusten tweemaal op het hoogste trapje, tezamen met J-P Pollet (tweemaal) en telkenmale éénmaal Mike Parmentier en Marc Decleck. Parmentier was in de openingsrace nog vrij hard in het decor beland maar reed in de slotwedstrijd nog naar zijn eerste podium bij de Junior SBK.

Supersport

Mathematisch kunnen nog steeds vijf rijders Benelux kampioen Supersport worden: vier noorderburen en de Luxemburger Andy Anen. Randy Van Hees deed de beste zaken door tweemaal derde te worden na het duo van Performance Racing, Jorn Hamberg en Ilja Caljouw. Deze laatste twee maakten er razend spannende races van. Caljouw won op zaterdag voor Hamberg, terwijl een dag later van stuivertje gewisseld werd met een eindspurt van Hamberg, nog niet volledig hersteld van zijn val in Chimay. Het werd bijna een fotofinish. De grootste verliezer was Jim De Goede (6-6) die door dit resultaat in de Ardennen flink aan de bak moet, wil hij nog kampioen worden. Het was wel zijn eerste optreden in Hengelo ooit. Anen werd 7-5. Ook werden afgelopen weekend enkele nationale BMB titels SSP verdeeld. Na een pech vol weekend, val op zaterdag en een aanrijding met een andere rijder bij de herneming werd Gregory De Wilde Inter kampioen. Bij de SSP Junior werd Jimmy Ovaere kampioen. Ook Botty en Depret mochten tweemaal op het Junior erebordes. Nico Mannaerts werd 13-16 in het SSP scratch klassement.

Tekst en foto's : Jan Vermeer

Meer info op de BeNeLux Trophy Facebook pagina.